„Piersicile mamei” – dulciuri tradiţionale pentru petreceri alese

„Persecele (piersicile) mamei” este o rețetă tradițională de dulciuri pentru mese alese pe care a recomandat-o Dorina Ciorogariu din Făget echipei de etnologi de la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Avem nevoie de doi deț (100 gr.) de zahăr măcinat (cristal) frecat bine cu trei ouă întregi. Doi deț de ulei, coajă rasă de la o lămâie, un praf de copt și o vanilie. Se amestecă toate. Apoi punem făină cât cuprinde să fie vârtos, se împarte în patru părți și fiecare sfert vine împărțit în 20 de bucăți, se fac mingi și se coc. Se pot face mingi mai mici, nu numai 20 de bucăți dintr-un sfert.

Crema pentru persece: lapte, două linguri de făină, un pachet de unt, zahăr praf, două linguri cacao și miez (din sâmbure) de la ele și esență de rom în cremă.

Se amestecă toate acestea. Apoi se scobesc la mijloc (mingile, n.r.) și se umplu cu cremă. După ce sunt închise bine, se dau în must de sfeclă roșie sau în sirop de zmeură ori colorant natural roșu. Apoi se dau în zahăr cristal și se pun pe tavă”, spune Dorina Ciorogariu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata