Persoanele duse la spital după incendiul din Mall-ul din București, externate

Cele cinci persoane care au fost duse la spital după incendiul din Mall-ul din București au fost externate, au transmis, luni, reprezentanții Sun Plaza, care precizează că centrul comercial are autorizație de securitate la incendiu și ultimul exercițiu de evacuare a avut loc în urmă cu 2 săptămâni.

Reprezentanții Sun Plaza au transmis, luni, după mai bine de 24 de ore de la incendiul care a avut loc în mall, că s-a colaborat cu pompierii, poliția locală, cu jandarmeria și cu echipajele medicale pentru evacuare, iar cele cinci persoane care au avut nevoie de asistență medicală au fost deja externate.

„Centrul Comercial Sun Plaza a colaborat cu echipele de pompieri, poliție locală, jandarmerie și echipajele medicale, pentru a asigura securitatea vizitatorilor noștri. La ora 16.15 (duminică – n.r.), imediat după izbucnirea incendiului, s-a inițiat evacuarea parcării și a centrului comercial, conform scenariului de securitate la incendiu. Sistemul automat privind securitatea la incendiu a intrat în funcțiune, iar vizitatorii au fost îndemnați să părăsească centrul comercial și să se îndrepte spre cea mai apropiată ieșire. Focul a fost stins după aproximativ 15 minute, însă fumul care s-a degajat s-a extins în parcarea subterană și în unele zone ale centrului comercial, astfel încât redeschiderea centrului comercial pentru public în condiții de siguranță a durat mai mult, aceasta efectuându-se în jurul orei 19.30. Incendiul a afectat trei mașini din parcare, cea de la care a început incendiul și alte două din apropierea acesteia. Nicio persoană n-a fost rănită ca urmare a incidentului. Din informațiile noastre, toate cele 5 persoane care au primit îngrijiri medicale au fost externate”, au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, reprezentanții centrului comercial.

Potrivit documentului citat, se fac cercetări pentru a se stabili cauzele care au dus la producerea incendiului.

De asemenea, reprezentanții Mall-ului spun că au autorizație privind siguranța la incendii, iar ultimul exercițiu de evacuare a fost organizat cu sprijinul ISU București-Ilfov, în urmă cu două săptămâni.

Întreg mall-ul a fost evacuat, duminică, în jurul orei 16.00, după ce a izbucnit un incendiu în parcarea de la subsolul -2, iar clădirea s-a inundat cu fum.

Persoanele expuse la fum au fost duse la Spitalul Bagdasar Arseni.

Trei mașini au fost distruse în urma incendiului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata