Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA trebuie să depună documentaţia prevăzută de lege

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au realizat la sfârşitul anului calendaristic 2009 o cifră de afaceri mai mică de 10.000 de euro, trebuie să depună la direcţiile finanţelor publice formularul 392A, ‘Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2009 ‘, până la data de 25 februarie 2010, informează ANAF într-un comunicat.

Contribuabilii vor declara separat atât suma totală a livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii efectuate către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cât şi către persoanele neînregistrate în scopuri de TVA.

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, care au realizat la sfârşitul anului calendaristic 2009 o cifră de afaceri cuprinsă între 10.000 de euro (calculată în echivalent lei la cursul de la finele anului de raportare) şi 35.000 de euro (calculată în echivalent lei la cursul de la data aderării), respectiv o cifră de afaceri cuprinsă între 42.297 lei – 119.000 lei, trebuie să depună la direcţiile finanţelor publice din subordinea ANAF, până la data de 25 februarie 2010, formularul 392B „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2009′.

Aceşti contribuabili vor declara atât suma totală a livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii, cât şi suma totală a achiziţiilor, efectuate către/de la persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi separat către/de la persoanele neînregistrate în scopuri de TVA. Declaraţiile mai sus menţionate se depun în format electronic la registratura direcţiilor finanţelor publice sau la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic depus pe suport electronic va fi însoţit de formularul editat de către persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata