Peskov: Moscova nu se opune ca gazele naturale din Rusia să continue să tranziteze Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni, în cadrul unui interviu, că Rusia nu plănuiește să ia măsuri pentru ca gazele naturale livrate statelor europene să nu mai tranziteze Ucraina, cu toate că ar avea această posibilitate, informează agenția TASS.

Cu toate acestea, oficialul rus a adăugat că autoritățile de la Kiev nu par dispuse să ajungă la o înțelegere în această privință.

„Acum Rusia va avea toate oportunitățile să asigure aprovizionarea consumatorilor occidentali, datorită rutelor alternative. Va încerca Rusia să profite de asta? Cu siguranță nu. Președintele Putin a reiterat că nu refuzăm tranzitul gazelor prin Ucraina, dar nu putem face acest lucru decât dacă omologii noștri ucraineni sunt dispuși să discute”, a spus Peskov.

El a mai spus că Ucraina are nevoie ca gazele rusești să continue să îi tranziteze teritoriul. „Au fost discuții săptămâna aceasta între reprezentanți ai Gazprom, oficiali Ucraineni și reprezentanți ai Comisiei Europene în legătură cu tranzitul gazelor. Dacă gazele nu vor mai tranzita teritoriul Ucrainei, sistemul de transport al gazelor naturale din această țară va intra pur și simplu în colaps”, a adăugat oficialul rus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata