Peste 1.000 de joburi pentru români în Olanda, Germania și Austria

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) dau prin intermediul reţelei Eures România 1.283 de locuri de muncă, majoritatea în Olanda, Germania şi Austria, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), într-un comunicat remis presei.

Potrivit datelor centralizate, din numărul total de posturi disponibile la nivel european, 412 sunt în Olanda – cele mai multe pentru manipulant depozit (60) şi pentru manipulant marfă, sortator şi împachetator bulbi de flori şi operatori la maşini pentru bulbi de flori (câte 50).

În Germania sunt 327 de locuri de muncă, din care 52 de electrician şi câte 51 de sudor şi lăcătuş, iar în Austria 300 – câte 100 pentru bucătari, cameriste şi chelneri.

Mai mult, sunt locuri de muncă vacante în: Irlanda (60), Polonia (50), Cehia (30), Norvegia (27), Croaţia (18), Belgia şi Ungaria (câte 16), Letonia (12), Spania (8), Finlanda (5), Franţa şi Slovenia (câte unu).

Persoanele doritoare să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, ori se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eiures îi poate îndruma, susține ANOFM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata