Peste 1.100 de metalurgişti protestează în Piaţa Victoriei împotriva taxelor pentru energie regenerabilă

Peste 1.100 de membri ai federaţiilor sindicale Metarom, Solidaritatea – Metal şi Metalurgia Neferoasă participă, joi, 13 martie, de la ora 12:00, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, cerând eliminarea taxelor pentru energie regenerabilă şi eşalonarea majorării preţului la gaze naturale până în anul 2018.

Protestatarii fluieră din vuvuzele pe un fond muzical asigurat de melodii precum ‘Noi suntem români!’ şi agită pancarte cu numele federaţiilor din care fac parte.

‘La acţiunea de azi (joi — n.r.) participă peste 1.100 de sindicalişti de la combinatele metalurgice din toată ţara. Oamenii cer eliminarea taxelor pentru energie regenerabilă şi eşalonarea majorării preţului la gaze naturale până în anul 2018’, a declarat preşedintele FNS Solidaritatea-Metal, Gheorghe Sora.

Potrivit acestuia, o delegaţie formată din reprezentanţi ai federaţiilor din metalurgie condusă de preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, se va întâlni la ora 14,00 cu ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, pentru a lua în discuţie revendicările protestatarilor.

Mitingul din Piaţa Victoriei este programat să se încheie la ora 15,00. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata