Peste 10.000 de pelerini aşteptaţi la Curtea de Argeş cu ocazia hramului mănăstirii, estimează IJJ

Peste 10.000 de pelerini vor ajunge la Curtea de Argeș în zilele de 14 și 15 august, cu ocazia hramului mănăstirii din localitate, conform estimărilor Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș.

„Având în vedere experiența anilor trecuți, estimăm participarea a aproximativ 10.000 de persoane la manifestările religioase de la mănăstirea Curtea de Argeș. Jandarmii vor asigura măsuri de ordine pe timpul oficierii slujbelor religioase cu ocazia sărbătorii creștin ortodoxe Adormirea Maicii Domnului și procesiunii cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, organizate de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului”, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș, căpitanul Liviu Sîia.

Potrivit prefectului Mihail Oprescu, ordinea publică va fi asigurată de 70 de jandarmi și 30 de polițiști, alți aproape 100 de oameni ai legii fiind pregătiți să intervină în cazul în care se vor înregistra incidente.

Pentru a reduce aglomerația, autoritățile au menținut și în acest an interdicția de campare în zona mănăstirii din Curtea de Argeș.

„Camparea pelerinilor care vin din alte localități și din alte județe, precum și parcarea mașinilor, vor fi interzise în zona centrală și în zona mănăstirii. Pentru campare a fost amenajat un spațiu la ieșirea din municipiu către comuna Valea Iașului”, a declarat prefectul.

O altă măsură decisă de autorități se referă la interzicerea comercializării băuturilor alcoolice de către societățile comerciale din zona adiacentă mănăstirii, în intervalul desfășurării slujbelor religioase și procesiunilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata