Peste 100 de sindicalişti de la SANITAS pichetează luni Ministerul Sănătăţii

Peste 100 de membri ai Federației SANITAS din România pichetează luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătății din București, solicitând majorarea cu 10% a veniturilor în sănătate și asistență socială, de la 1 iulie 2014.

Protestatarii fluieră din vuvuzele și agită pancarte pe care se poate citi: „Majorarea salariilor cu 10%” sau numele federațiilor teritoriale din care fac parte.

„La pichetul de astăzi (luni — n.r.) participă aproximativ 100 de membri ai federației noastre. Principalele revendicări se referă la majorarea cu 10% a veniturilor în sănătate și asistență socială, de la 1 iulie 2014, dar și la aplicarea legii 284/2010 în sănătate și asistență socială, de la 1 octombrie 2014. De asemenea, dorim publicarea, în Monitorul Oficial, a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate și activități sanitare. Nu în ultimul rând, dorim să fie deblocate urgent posturile vacante în sănătate și asistență socială”, a spus Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației SANITAS.

O delegație a protestatarilor, condusă de prim-vicepreședintele Marius Sepi, a intrat deja la negocieri cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

Conform calendarului de proteste, acțiunea de pichetare urmează să se încheie la ora 12,00. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata