Peste 2.100 de militari – la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus

Ministerului Apărării Naţionale (MApN) informeaza ca peste 2.100 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus.

2.180 de militari şi 474 de mijloace tehnice au acţionat, în perioada 20 aprilie, ora 6,00 – 21 aprilie, ora 6,00, în Bucureşti şi în ţară, în 413 misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane, potrivit MApN.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 198 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 267 de probe.

MApN aminteşte că militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeş” din Piteşti continuă misiunea începută pe 15 aprilie de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, începând de marţi dimineaţă, structuri ale MApN sprijină personalul din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa şi din Poliţia locală în impunerea măsurilor de carantinare într-o zonă din localitatea Cuza Vodă.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata