Peste 2.600 de militari şi specialişti la parada de 1 Decembrie din Piaţa Constituţiei

24

Parada de 1 Decembrie, la care participă președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, a început în zona Pieței Constituției din Capitală cu intonarea imnului de stat, tragerea a 21 de salve de tun, prezentarea gărzii în fața oficialilor – cu salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și salutul gărzii.

Printre cei prezenți se mai numără foștii președinți Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, președintele PSD, Liviu Dragnea, copreședintele PNL Vasile Blaga, ofițeri ai Armatei Române, alți membri ai Guvernului, politicieni și reprezentanți ai instituțiilor statului, membri ai corpului diplomatic acreditat la București.

Peste 2.600 de militari și specialiști, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală București participă marți, începând cu ora 11,00, la Parada militară ce se va desfășura cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Constituției din București.

Potrivit MApN, militarilor români li se vor adăuga detașamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News