Peste 232 milioane de lei din Fondul de Mediu, pentru diminuarea efectelor inundaţiilor din 2010

Valoarea totală a lucrărilor destinate prevenirii, înlăturării şi diminuării efectelor produse de inundaţii va fi de peste 232 milioane de lei, sumă alocată din bugetul Fondului pentru Mediu, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).

Suma a fost aprobată printr-o Hotărâre de Guvern (HG), cea mai mare parte din total, 65 milioane lei, fiind destinată realizării unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi/sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada mai – iulie 2010.

Totodată, alte 30 milioane lei, alocate sub formă de finanţare nerambursabilă din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), vor fi atribuite judeţelor Iaşi, Tulcea, Harghita şi Covasna.

Prin intermediul aceleiaşi HG, a fost aprobată alocarea sumei de 20 milioane lei în vederea efectuării lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada mai-iulie 2010 în judeţul Suceava.

În plus, actul normativ prevede alocarea tot din bugetul AFM a sumei de 15 milioane lei sub formă de finanţare nerambursabilă, pentru susţinerea lucrărilor din Faza I la obiectivul de investiţii ‘Stabilizarea după calamităţi a alunecărilor de teren şi refacerea căilor de acces între comunele Malu cu Flori şi Pucheni’.

Astfel, valoarea totală a lucrărilor ce urmează a fi efectuate şi suportate din Fondul de Mediu, în 2010, se ridică la 232,5 milioane lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata