Peste 250 de pisici din toată lumea, la expoziţia „Felina de Primăvara – SofistiCAT” de la Romexpo

Peste 250 de pisici din mai multe țări au putut fi admirate sâmbătă și duminică la Expoziția internațională „Felina de Primăvara – SofistiCAT” care a avut loc la Complexul expozițional Romexpo din București.

„Ediția din acest an este una aniversară, la 10 ani de la înființarea Asociației SofistiCAT, aducând totodată în fața a cinci arbitri internaționali superbe exemplare de Persana, Exotica, Maine Coon, Norvegiana de Pădure, Ragdoll, Siberiana, Angora Turcească, Sacra de Birmania, Bengaleza, British Shorthair, Abysiniana, Chartreaux, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Sphynx, Orientală și Siameza”, a declarat  președintele Asociației, Candice Dragotă.

Expoziția a avut ca punct culminant concursul „Best in show”, un fel de „Oscar pisicesc”, finaliștii celor patru categorii — persane și exotice, păr semilung, păr scurt, orientale și siameze — urmând să se întreacă în marea finală pentru un loc pe podium.

„Suntem ca o mare familie. Nu doar viața alături de pisici, ci și viața alături de oameni este importantă, acest hobby ne-a adunat într-un grup frumos, s-au întâmplat căsătorii între membrii grupului. Noi vedem aceste expoziții ca pe un divertisment”, a precizat Candice Dragotă.

Sponsorii au oferit premii pentru finaliști, constând în hrană și accesorii pentru pisici, iar câștigătorii primului loc din cadrul concursului „Best in show” vor primi un premiu special: cazare gratuită la Mamaia în weekend-ul 19 — 21 iunie 2015.

În cadrul evenimentului au fost disponibile, la prețuri promoționale, produse și accesorii destinate atât pisicilor, cât și iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, poșete, face-painting etc.). De asemenea, atât expozanții, cât și vizitatorii pot participa la o tombolă specială, având ca premii 10 centre de joacă pentru pisici.

În același timp se desfășoară și campania „Arată că îți pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donații (in bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi, iar organizațiile pentru protecția animalelor ROBI, Free Pets, Red Panda și Gia au adus pisici vaccinate și sterilizate pentru adopție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata