Peste 4.000 de pensionari din Sălajcer în instanţă majorarea punctului de pensie

18

Peste 4.000 de pensionari din Sălaj au acţionat în judecată Casa Judeţeană de Pensii (CJP), prin intermediul filialei judeţene a Sindicatului Liber al Pensionarilor, pentru a obliga instituţia să acorde pensii la o valoare a punctului de 826,2 lei, reprezentând 45% din salariul mediu brut.

‘Solicităm CJP Sălaj să actualizeze pensiile, începând cu 1 ianuarie 2010, în conformitate cu prevederile Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, adică stabilirea pensiilor la o valoare a punctului de pensie la 826,2 lei, reprezentând 45% din salariul mediu brut folosit la fundamentarea bugetului de asigurări sociale de stat pe anul 2010’, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ilie Gorgan, preşedintele SLP Sălaj.

La începutul lunii februarie, sindicaliştii pensionari au demarat, la nivel de judeţ, o acţiune de strângere de semnături ale pensionarilor care doresc să participe la acţionarea în instanţă a CJP Sălaj. Ilie Gorgan afirmă că în termen de zece zile, cât a durat acţiunea, s-au strâns circa 4.300 de semnături ale pensionarilor din tot judeţul.

‘Tabelul cu semnături a fost anexat dosarului de judecată depus în data de 22 februarie, la Tribunalul Sălaj. Dacă ni se va da câştig de cauză, toţi cei peste 4.300 de pensionari îşi vor primi, retroactiv, cu începere de la 1 ianuarie, anul curent, drepturile de pensii la valoarea punctului de pensie de 826,2 lei, şi nu 732,8 lei cât este acum.
În caz contrar, ne vom adresa Curţii de Apel Cluj, a cărei hotărâre va fi definitivă şi obligatorie’, a afirmat Ilie Gorgan, adăugând că în cazul în care instanţele din România nu le vor da câştig de cauză, se vor adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata