Peste 4.000 de sindicalişti vor protesta la Palatul Cotroceni

Peste 4.000 de sindicalişti sunt aşteptaţi vineri (25 iunie 2010) să protesteze în faţa Palatului Cotroceni, între orele 9.00 şi 11.00, împotriva măsurilor de austeritate, la mitingul organizat de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical.

 

La protest va participa şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR). „Având în vedere decizia Curţii Constituţionale de a amâna dezbaterile pe legile austerităţii pentru mâine (vineri – n.r.), inclusiv a deciziei finale, mitingul organizat se va ţine în condiţiile anunţate în ziua de azi”, se precizează într-un comunicat al CNS Cartel Alfa.

Potrivit sursei citate, cei peste 4.000 de participanţi îi vor cere preşedintelui României să refuze promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, o lege care „va avea repercusiuni asupra vieţii a milioane de români, cărora li se vor opera reduceri individuale ale salariilor din sectorul bugetar cu 25 la sută, măsură la care se adaugă şi diminuarea pensiilor individuale cu 15 la sută, precum şi suprimarea unor ajutoare sociale”.

Sindicaliştii susţin că există alte forme de reducere a deficitului bugetar şi solicită aplicarea reducerii de 25 la sută pe fondul de salarii şi nu pe fiecare salariat în parte, iar reducerea pensiilor să nu se realizeze la punctul de pensie.
„Chiar dacă preşedintele va promulga legile austerităţii, care s-ar putea să treacă de Curtea Constituţională, noi vom continua acţiunile de protest atât în ţară, cât şi la organismele internaţionale la care suntem afiliaţi”, a declarat vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ovidiu Jurca.

Mitingul de protest va avea loc la Palatul Cotroceni, pe Bd. Geniului, de la intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu până la Şos. Panduri, pe ambele sensuri de circulaţie. Această acţiune va închide traficul rutier, între orele 08.00 – 11.30, pe Bd. Geniului, între Bd. Iuliu Maniu, Piaţa Danny Huwe (Răzoare) şi intersecţia Şos. Panduri cu strada Dumitru Bagdasar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata