Peste 400 de puieţi, plantaţi pe raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei

34

Peste 400 de puieţi de stejar, măr, păr şi corcoduş au fost plantaţi joi pe un şantier de împădurire din raza Ocolului Silvic Moara Vlăsiei de membrii Colegiului Prefectural Ilfov.

„Încercăm să atragem atenţia opiniei publice asupra importanţei pe care pădurea, natura în general, o are asupra vieţii noastre. Munca noastră respectă principiul ‘Pădurea vine din timp, noi trebuie să o împingem în timp’. Cu alte cuvinte, trebuie să o îngrijim, să o ocrotim, să asigurăm dezvoltarea ei durabilă”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Ilfov, Dumitru Voicu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Acesta a precizat că instituţia pe care o conduce administrează o suprafaţă de peste 24.000 de ha de pădure, dintre care 20.000 de ha sunt în proprietate publică.

„Îmi doresc să realizăm şi alte acţiuni similare la care să participe cât mai mulţi locuitori din judeţ, inclusiv copii. Regenerarea pădurilor este foarte importantă pentru comunităţile locale, de aceea lansez tuturor ilfovenilor îndemnul de a planta cel puţin un copac în această primăvară”, a spus la rândul său prefectul judeţului Ilfov, Speranţa Cliseru.

Alături de Cliseru la acţiune au participat şefii serviciilor deconcentrate din judeţul Ilfov, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Moara Vlăsiei. Manifestarea a fost organizată de Direcţia Silvică Ilfov şi face parte din campania de împăduriri derulată sub egida „Luna plantării arborilor, ediţia 2014”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News