Peste 420.000 de persoane din Sudanul de Sud strămutate din cauza inundaţiilor (Salvaţi Copiii)

Peste 420.000 de persoane sunt strămutate din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor care au afectat Sudanul de Sud, a anunţat vineri organizaţia Salvaţi Copiii, citată de DPA.

Aproximativ 60% dintre persoanele strămutate se confruntau cu malnutriţia înainte de debutul neobişnuit al ploilor torenţiale, în luna iulie, a precizat organizaţia.

Potrivit estimărilor, 900.000 de persoane – sau 7% din populaţie – sunt afectate de inundaţii, a anunţat Salvaţi Copiii.

Furnizarea asistenţei vitale persoanelor strămutate se realizează cu dificultate din cauza inundaţiilor, iar intervenţiile pe calea aerului au fost suspendate temporar în unele regiuni, a precizat organizaţia.

”Inundaţiile din Sudanul de Sud au atins punctul de criză, iar copiii şi familiile lor au nevoie urgentă de asistenţă… Comunităţile afectate se numărau deja printre cele mai vulnerabile din ţară”, a declarat directorul filialei Salvaţi Copiii din Sudanul de Sud, Rama Hansraj.

Ploile vor continua şi săptămânile următoare, potrivit prognozelor meteorologice.

În luna octombrie, autorităţile din Sudanul de Sud au declarat stare de urgenţă după ce nouă persoane au decedat în urma inundaţiilor, iar alte 25.000 din 27 dintre cele 32 de state ale ţării din Africa de Est au fost strămutate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata