Peste 50 de artişti vor concerta la Blaj aLive

În jur de 20.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă, 18 şi duminică, 19 iunie, pe Câmpia Libertăţii, la Blaj aLive, festival la care vor concerta, pe şase scene, peste 50 de artişti. Manifestarea dispune de un buget total de 400.000 de euro.

Artişti ca Dub Inc, Kadebostany şi Say yes Dog, în premieră în România, Kiril Dzajkovski, Omul cu Șobolani, Carla s Dreams, Grasu XXL, B.U.G. Mafia, Dreams, R.O.A., C.T.C., Golan şi mulţi alţii vor concerta la cea de-a IV-a ediţie a festivalului desfăşurat pe Câmpia Libertăţii.

„Este unul din cele mai frumoase spaţii de festival”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al manifestării, Codruţa Vulcu.

Ea a spus că organizatorii se aşteaptă ca numărul participanţilor să fie de 9.000-10.000 pe zi. Un număr de 1.500 se vor putea caza în camping, unde sunt disponibile şi corturi VIP, cu spaţii generoase. Aceasta a menţionat că toate locurile de cazare la unităţile de profil din zona Blajului au fost ocupate pentru acest festival.

Vulcu a precizat că, spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta va fi o scenă în plus, respectiv cea de reggae.

Bugetul total al festivalului este de 400.000 de euro, din care 135.000 de lei contribuţia Consiliului Local Blaj şi 100.000 de lei — a Consiliului Judeţean Alba, a precizat Vulcu.

„Sper să fie o ediţie reuşită. Sper să ne ajute şi vremea”, a declarat, la rândul său, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, care a menţionat că, imediat după festival, de la 1 iulie, Câmpia Libertăţii va intra într-un proces vast de reabilitare şi reamenajare, astfel încât la anul aceasta îi va aştepta pe participanţii la festival cu „o nouă faţă”.

În cadrul festivalului vor avea loc nu doar concerte, ci şi petreceri, activităţi creative, evenimente alternative, seminarii inovative.

Astfel, vor fi organizate seminarii de pictură cu henna, pictură pe apă, chiromanţie, space painting, jonglerie, tarot sau realizarea de baloane uriaşe. Tinerii se vor putea odihni în hamace sau beanbag-uri, vor putea răsfoi cărţi, vor putea imortaliza momentele de distracţie cu ajutorul unei cabine foto şi a diferitelor obiecte de recuzită puse gratuit de organizatori la dispoziţia participanţilor.

Aceştia se vor putea distra în Fun Park, unde cei pasionaţi de aventură şi de sporturi extreme sunt aşteptaţi pe trambuline şi într-un un Sky lift twister uriaş, cu o capacitate de 40-60 de persoane. Vor avea loc, de asemenea, tururi gratuite pe la obiectivele turistice din Blaj, cu ghizi profesionişti.

Un abonament la festival costă 130 de lei, iar un bilet de o zi 80 de lei.

Ideea acestui proiect cultural a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică avută de Câmpia Libertăţii, unde, în 1848, au fost la Marea Adunare Naţională peste 40.000 de oameni, şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi.

„Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internaţional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăţilor europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale româneşti, prezente în oraşul în care ‘a răsărit soarele românilor’. Fiind organizat la intersecţia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timişoara şi Braşov, festivalul facilitează, prin politica de preţuri, serviciile culturale şi turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internaţional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare”, menţionează organizatorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ BlajaLive Festival

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata