Peste 5,6 milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor în domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice

Ministerul Sănătății a atras fonduri de 5,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor din domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice.

Ministerul Sănătății și Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate”, informează un comunicat al MS.

Proiectul este în valoare de 5.655.653 euro (25.130.894,11 lei), din care contribuția Ministerului Sănătății — 848.347,95 euro (3.769.634,12 lei) și contribuția norvegiană — 4.807.305,05 euro (21.361.259,99 lei).

În cadrul acestuia, 289 de persoane — medici, asistente și infirmiere — urmează să fie instruite, pentru îmbunătățirea activității.

”Ne dorim ca toate acestea să conducă la creșterea ratei de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și rata de vindecări, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit sursei citate, obiectivul proiectului este îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice, prin asigurarea infrastructurii de bază pentru patru centre regionale din țară.

Partenerii proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Aceștia vor beneficia de reabilitarea secțiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN și de anestezie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata