Peste 66.000 de elevi înscrişi la a doua sesiune a Bacalaureatului

Peste 66.000 de elevi s-au înscris la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, care începe luni (23 august 2010) cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă.

Elevii au fost repartizaţi în 192 de comisii şi 10 subcomisii de examen. Potrivit unui comunicat transmis presei de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au fost organizate 268 de centre.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în zilele de 24 şi 25 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale pe 26 şi 27 august. MECTS precizează că rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/ respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (Limba şi literatura română) se va desfăşura luni, 30 august. Susţinerea probei scrise la limba şi literatura maternă va avea loc marţi, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc, vineri, 3 septembrie.
În data de 5 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16,00) şi vor putea fi depuse contestaţii (16,00 – 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 7 – 8 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 9 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata