Peste 66.000 de elevi susţin sesiunea a doua a examenului de bacalaureat

Pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat care va începe luni (23 august 2010) cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, probe ce se vor desfăşura şi în ziua de marţi 24 august 2010, s-au înscris peste 66.000 de elevi, repartizaţi în 192 de comisii şi 10 subcomisii de examen.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au fost organizate un număr de 268 de centre.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 24-25 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale are ca zile de desfăşurare 26, respectiv 27 august.

MECTS precizează că rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu. Prima probă scrisă (limba şi literatura română) se va desfăşura luni, 30 august.

Susţinerea probei scrise la limba şi literatura maternă va avea loc marţi, 31 august, iar a probei obligatorii a profilului, miercuri, 1 septembrie. Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării va avea loc, vineri, 3 septembrie.
În data de 5 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţii (16.00 – 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 7-8 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 9 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata