Petrecerile din barurile de la parterul blocurilor ar putea fi interzise după ora 22.00

22

Petrecerile cu caracter privat în baruri şi restaurante, care funcţionează la parterul blocurilor de locuinţe, după ora 22.00, ar putea fi interzise.

Senatorii au aprobat joi (8 aprilie 2010) în plen, modificarea şi completarea Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcarea a ordinii şi liniştii publice, dar şi a Ordonanţei nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, care ar putea avea drept consecinţă interzicerea, după ora 22,00, a petrecerilor de la parterul blocurilor.
În favoarea propunerii legislative, iniţiată de mai mulţi senatori provenind din toate grupurile politice parlamentare, au votat 49 de senatori, cinci împotrivă, şi trei s-au abţinut de la vot.

Propunerea legislativă urmăreşte instituirea unor reguli mai stricte în privinţa respectării liniştii şi ordinii publice şi a unor amenzi mai ridicate pentru cei care nu le vor respecta.

Potrivit propunerii legislative, nerespectarea interdicţiei privind „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în structurile de alimentaţie publică care funcţionează la parterul clădirilor cu destinaţie de locuinţe, după ora 22.00, în mediul urban”, va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei. Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor – for decizional în acest sens.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News