Piata balneo si spa din Romania

Piata spa si balneo din România a generat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro, 1,8 milioane de turisti cheltuind peste 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare in statiunile din tara.

Pretul mediu al unui sejur de tratament balnear a fost de 797 de lei/ persoana.

”Piata de balneo si SPA este o piata a bucuriei si a sanatatii, este o piata unde oamenii vin sa invete sau sa reinvete ce este fericirea”, a declarat Sergiu Negut, om de afaceri, business angel si curator de start-up-uri, in cadrul evenimentului de spa & balneo business networking #InfuziadeBusiness, organizat de OPTBR si despreSpa.ro.

Obiceiurile de consum ale romanilor se schimba. Ei invata sa isi aloce timp, sa mearga in vacante de relaxare sau tratament, sa se bucure de viata, lucruri care se vad in cifra de afaceri a pietei balneo si spa din Romania.

Peste 1,8 milioane de turisti au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare in statiunile de gen din Romania, iar pretul mediu al unui sejur de sanatate a fost de 797 de lei/ persoana.

Citeste si:  Bilanţul victimelor din Colectiv a ajuns la 58

Un detaliu important de luat in calcul este boostul pe care voucherele de turism l-au adus in cadrul aceastei cresteri a pietei de sanatate, recuperare si preventie din Romania.

In 2018, piata spa a crescut cu aprox. 10% fata de 2017, cand totalul acesteia a fost de 24,4 milioane Euro (in crestere cu 16,2% fata de 2016), dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (exclusiv de relaxare – nu sunt incluse aici terapiile pentru slabire – masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

Publicul este din ce in ce mai numeros, ceea ce obliga la cresterea calitatii serviciilor in spa. Romanii care frecventeaza centrele spa sunt o categorie premium de clientela – atat financiar, cat si din punct de vedere al culturii si preocuparilor. Sunt oameni educati, cu un venit peste medie. Preponderent, ei au job-uri in diverse corporatii.

Citeste si:  Şoimul dunărean, reintrodus în Câmpia de Vest

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner