Piaţa de leasing bancar a scăzut cu 74% la 9 luni

Piata de leasing din România a continuat evolutia de scadere inregistrata la primele 6 luni si in trimestrul al treilea, pâna la 74%, urmând ca valoarea contractelor incheiate pâna la sfârsitul anului sa fie de 1,25 miliarde euro, a declarat, joi (12 noiembrie 2009), Adriana Ahciarliu, secretar general Asociatia Societatilor Financiare – ALB România in cadrul unui forum dedicat pietei de leasing.

“Piata de leasing a scazut cu 74%, iar contractele finantate vor ajunge pâna la sfârsitul anului la 1,25 miliarde euro. Pentru 2010 nu vad o revenire a pietei, ci sper intr-o stagnare a evolutiei acesteia”, a spus secretarul general ALB. În 2008, valoarea contractelor de leasing incheiate a fost de 4,8 miliarde de euro. Ahciarliu a precizat ca in momente de criza companiile de leasing se reorienteaza catre marketing, revânzare precum si pe restructurarea creditelor.

“Cele mai mari probleme pe care le avem vizeaza politica de provizionare a BNR care ar trebui sa fie mai flexibila precum si decizia Curtii Constitutionale cu privire la suspendare executarii silite a unor bunuri ceea ce ne creaza mari probleme”, a spus Adriana Ahciarliu. Potrivit sursei citate, in luna iunie ponderea contractelor restante din total este de 33%, in timp ce contractele pentru persoane fizice reprezinta doar 10% din portofoliul societatilor membre ALB.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata