Piaţa de lux a îngheţat în România

Lipsa de interes a oamenilor cu bani în ceea ce priveşte achiziţionarea de proprietăţi imobiliare, fie ele şi de lux şi situate în zone exclusiviste, s-ar putea explica prin reticenţa acestora legată de consumarea lichidităţilor.

Problemele unui om bogat sunt acelaşi pe care le are un om din clasa medie, în sensul că primul ezită la fel de mult atunci când vine vorba să achiziţioneze o proprietate de un milion de euro în această perioadă precum ezită cel de-al doilea când vine vorba de cumpărarea unei proprietăţi de 40.000 de euro”, explică Dumitru Avram, analist imobiliar.

Dacă vorbim în procente, scăderea numărului de tranzacţii pe segmentul de lux a fost de aproximativ 30% în intervalul iunie 2009-iunie 2010 faţă de perioada iunie 2007-iunie 2008, scrie Adevărul.

Mai există, pe lângă problema banilor, una legată de mentalitate, deoarece mulţi dintre cei cu bani confundă luxul cu Pipera, lucru mai mult decât fals.

Lux înseamnă Primăverii, zona Cişmigiu, Kiseleff sau Cotroceni, arii unde casele nici măcar nu au un preţ anume, fiind greu de evaluat”, precizează analistul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata