Piaţa închirierilor de birouri din Iaşi a scăzut la jumătate într-un an

24

Reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca gradul de ocupare al cladirilor de birouri se situeaza undeva intre 50 si 60%, iar tendinta este de scadere. IBM Romania este cea mai recenta societate care „peste noapte” si-a reziliat contractul de inchiriere cu patronul cladirii Sandru Office Building dupa care a parasit Iasul.

.

Astfel, pentru a-si pastra chiriasii ramasi, proprietarii birourilor au scazut preturile chiar si cu 30%.

„In cel mai bun caz, proprietarii de birouri au reusit sa-si pastreze clientii prin renegocierea contractelor, dar altii nu au reusit nici macar atit. Pina la sfirsitul anului piata va inregistra o scadere drastica din cauza faptului ca, in continuare, multe firme se inchid”, este de parere Codrin Boita, agent imobiliar.

Omul de afaceri Gabriel Surdu, proprietarul unei cladiri cu birouri situata pe strada Sfintul Lazar, ii contrazice pe agentii imobiliari. Surdu spune ca birourile pe care le detine sint ocupate in proportie de 95%.

„Comparativ cu anul 2009, cind foarte multe firme au disparut din peisaj, iar multe din acestea nici macar nu si-au platit chiriile, in prima parte a anului 2010, tot mai multe persoane vin si se intereseaza de inchirierea unui spatiu. Acest lucru inseamna totusi ceva”, a mai spus Gabriel Surdu.

Ziarul de Iaşi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata