Piaţa plăcilor ceramice, scădere cu 25%

Piata placilor ceramice va scadea, in 2009, cu pâna la 25%, pâna la o valoare globala de 30 milioane metri patrati, estimeaza Eduard Macarescu, director comercial Lasselsberger România, detinatorul marcii Cesarom.

Cu toate acestea, conducerea companiei si-a propus diversificarea portofoliuului de produse, precum si adresabilitate mai mare catre clientii cu venituri medii.

“Dorim sa dezvoltam marca Cesarom, atât prin cresterea numarului de metri patrati vânduti, cât si ca notorietate, preconizând la sfârsitul acestui an o cota de piata in jur de 35%.

Estimam pentru acest an o scadere totala a pietei placilor ceramice cu aproximativ 20-25%, pâna la o suma globala sub 30 milioane metri patrati (…)

Consideram ca suntem in acest moment o alternativa buna pentru consumatorul cu venituri medii, dar din ce in ce mai atent si mai educat”, a precizat Macarescu.

Lasselberger Group a anuntat infiintarea departamentului Project Management, prin care vor fi propuse dezvoltatorilor imobiliari produsele din portofoliul Cesarom, dar si placi de import din cadrul grupului, RAKO din Cehia si Kerko din Slovacia.

Recent, Lasselsberger a lansat marca Cesarom si pe alte piete de desfacere din zona – Bulgaria, Grecia si Serbia. Cesarom este parte a Lasselsberger Grup din anul 2005.

Lasselsberger Ceramics detine in Europa 16 fabrici din 5 tari, cu o capacitate insumata de peste 60 milioane mp de placi ceramice, situând compania printre cei mai mari producatori de placi ceramice pentru pereti si pardoseala din Europa.

Fabricile Lasselsberger se afla in Cehia, Ungaria, România, Slovacia si Rusia. Alaturi de Cesarom, cele mai importante marci sunt Lasselsberger Object, Rako, Kerko si Zalakeramia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata