Pierderile înregistrate în primul semestru, obligă Volkswagen să reducă dividendele

Pierderile operaţionale, în primul semestru din 2020, din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi declinul vânzărilor cu 27% pe plan global, sunt principalele motive care a forţat grupul auto german Volkswagen AG, să reducă dividendele, transmit Reuters şi DPA.

În prezent, cel mai mare producător auto european a avertizat, că în 2020, vânzările vor scădea semnificativ faţă de nivelul din anul trecut, chiar dacă pe plan global se observă o redresare a livrărilor, după atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Anul acesta, Volkswagen se aşteaptă la un rezultat operaţional mult mai redus faţă de 2019, deşi se află încă în teritoriu pozitiv.

Compania Volkswagen AG a înregistrat pierderi operaţionale ajustate de 800 milioane de euro (940 milioane de dolari) în prima parte a anului 2020, faţă de un profit operaţional ajustat de zece miliarde de euro în perioada similară din 2019.

Pentru  anul 2019, Compania a propus dividende de 4,80 euro pentru o acţiune obişnuită, şi 4,86 euro pentru o acţiune preferenţială, în scădere faţă de precedenta propunere, de 6,50 euro pentru o acţiune obişnuită şi 6,56 euro pentru o acţiune preferenţială.

În prima jumătate din 2020, Volkswagen a înregistrat pierderi înainte de taxe de 1,4 miliarde de euro, faţă de un profit înainte de taxe de 9,6 miliarde de euro în primul semestru din 2019. Veniturile au scăzut cu 23%, la 96 miliarde de euro.

În prezent, portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata