Planificarea financiară inteligentă, o realitate pentru fiecare

În aceste perioade economice pline de incertitudine sunt totuși foarte multe oportunități, atât pentru a începe o afacere proprie, pentru a avea un job mai bun sau pentru a deveni prosper. În situații de criză, problemele dispar mai ușor cu un simplu împrumut prin SMS (sms lån), sau un credit online. Există totuși o bogăție de informații și resurse, toate la îndemâna ta, pentru a te ajuta să ai mai multă grijă de bugetul tău personal, așa cum poate nu ai învățat la școală. Astfel, în viitor poți trece peste aceste situații de criză fără a fi nevoie de ajutor din exterior. Ce e de făcut? Din nefericire, școala nu ne oferă o educație financiară nici măcar 10% din cât ar trebui să știm, astfel că rămân resursele de pe internet și din librării. Iată ce recomandări avem de la speciliști pentru o planificare financiară personală ca la carte!

 

  1. Planifică, planifică și iar planifică. Primul considerent este să planifici. Cu ajutorul unei planificări inteligente și realiste, șansele de succes cresc cu 50% în tot ceea ce îți propui. Așadar, pentru o planificare financiară, mai întâi stabilește unde te afli în prezent, și obiectivele financiare pe care ai dori să le atingi în viitor. Această planificare va conține întrucâtva o hartă a banilor, în care vei vedea mai ușor de unde vin banii pentru tine și unde se duc, care sunt posibilele amenințări și oportunități de viitor.

 

  1. Managementul veniturilor și al datoriilor. În al doilea rând trebuie să ținem cont de cîteva arii de importanță majoră în viața fiecăruia dintre noi, în ceea ce privește managementul banilor. Acestea se referă la venituri și datoriile de zi cu zi, ca țintă principală. Pe scurt, ideal este ca datoriile, adică toate cheltuielile unei familii, trebuie să fie mai mici decât veniturile, pentru a exista măcar o mică posibilitate de economisire. Creează-ți de astăzi un buget de rezervă, o pușculiță de economii pentru a fi lipsit de griji în viitor!

 

  1. Asigurările și pensionarea. Numărul 3 pe listă, dar foarte important, este planificarea asigurărilor și a zilelor de pensie. Vedem zilnic în mass media tot felul de întâmplări nefericite și, cum este în firea umană, ne gândim că nouă nu ni se va întâmpla așa ceva, fie că este vorba de un accident, de dispariția cuiva drag sau chiar de o îmbolnăvire neașteptată. Deși nu este bine să pui răul înainte, haideți să spunem că mai degrabă suntem persoane educate și precaute, și să nu permitem ca acele situații neprevăzute să ne schimbe viața la 360°. Asigurarea pentru casă, mașină, boală ar trebui să fie pe lista de priorități începând de azi! În plus, viața la pensie poate fi minunată și lipsită de griji. De ce să nu ai parte de plimbări și zile senine petrecute cu nepoții? Toate astea se pot întâmpla cu adevărat dacă azi faci un efort. Mărește contribuția la fondul de pensii și te poți bucura de viață pe deplin!

 

  1. Educația copiilor. Educația costă scump în ziua de azi, și nu vorbim doar de cursurile plătite, ci și de celelalte cheltuieli necesare pentru viitorii studenți. Acestea pot include cursurile suplimentare, ca de exemplu cele de limbi străine, sau taberele de specialitate, sau cazarea într-un alt oraș. Va fi mai ușor atât pentru ei, cât și pentru tine să contribui acum cu sume mici pentru a le construi un viitor frumos, fără să renunți atunci la stilul de viață cu care te-ai obișnuit.

 

Toate aceste arii din viață sunt într-o armonie și conexiune permanentă. Veniturile pot fi și ele înmulțite, dacă toate celelalte arii sunt planificate și controlate cu grijă. Fiecare din noi are datoria să depășească momente critice, fără istoric negativ la credit (betalningsanmärkning), fără amenințări de la executori, fără grija zilei de mâine. Planificarea financiară nu încetează niciodată, ea este un proces continuu, pe care îl înveți, îl dezvolți și îl personalizezi pentru a funcționa cât mai bine pentru tine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata