Planorama a intrat în insolvenţă

Compania israeliană Euro Habitat, care dezvoltă de aproape cinci ani ansamblul rezidenţial Planorama din Bucureşti, format din 1.100 de apartamente, a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii iunie, fapt ce complică şi mai mult situaţia celor aproape 600 de clienţi care îşi aşteaptă de aproape trei ani locuinţele achitate în unele cazuri integral, scrie Ziarul Financiar.

„La data de 30.06.2010 Tribunalul Bucureşti a hotărât intrarea S.C. Euro Habitat SRL în procedură generală a insolvenţei prin reorganizare. Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii încă de la primul termen de judecată şi a numit un administrator judiciar în acest sens, în lipsa S.C. Euro Habitat SRL, care nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă de existenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti”, se arată într-o adresă de informare trimisă de reprezentanţii Planorama către clienţi.

Împotriva firmei Euro Habitat sunt deschise pe rolul instanţelor zeci de procese ca urmare a întârzierilor înregistrate faţă de clienţi şi a problemelor cu furnizorii. Acesta este cel mai mare caz de insolvenţă a unui ansamblu rezidenţial din Bucureşti.

„Este lipsit de sens să menţionăm cât de mare a fost dezamăgirea cu privire la această situaţie, având în vedere eforturile întreprinse în ultimele şase luni pentru continuarea proiectului şi livrarea acestuia către clienţi”, se mai arată în adresa către clienţi, care apreciază că perioada în care firma va rămâne în procedură de insolvenţă va fi o perioadă de „tranziţie”.

Aflată sub procedura insolvenţei, toate acţiunile firmei vor trebui aprobate de către administratorul judiciar desemnat, inclusiv continuarea lucrărilor şi predarea apartamentelor din primul bloc. În aceste condiţii, povestea Planorama se mai prelungeşte cu cel puţin câteva luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata