Planul secret al lui Boc: cota la 10%, TVA de 25%

Astăzi, membrii coaliţiei vor da undă verde Finanţelor să înceapă negocierile cu FMI pentru a reduce cota unică de la 1 ianuarie 2011.

Chiar dacă ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a spus sâmbătă că, „în acest moment, nu ia în considerare modificarea sistemului de taxe şi impozite”, coaliţia de guvernare îi face o surpriză. Astăzi, în cadrul şedinţei coaliţei, membrii acesteia vor discuta acordarea către Ministerul Finanţelor Publice a mandatului de începere a negocierilor cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), care vor sosi astăzi la Bucureşti, pentru reducerea cotei unice începând de la 1 ianuarie 2011, ne-au declarat surse din cadrul coaliţiei.

„Avem în vedere reducerea cotei unice atât pe venituri, cât şi pe profit, la 10%„, au menţionat sursele citate. Potrivit acestora, pentru a acoperi golul lăsat în bugetul statului prin această diminuare a cotei de impozitare, TVA va fi majorată la 25% în paralel cu noi impozite sau creşterea altor taxe.

Astfel, ar putea fi introduse noi impozite în agricultură – de pildă, taxa pentru nelucrarea pământului. Totodată, şi impozitele pe proprietăţile imobiliare ar putea fi mărite, de la 1 ianuarie 2011, scrie Evenimentul Zilei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata