Platforma PlanRadar este disponibilă în România

Liderul tehnologiei europene pentru digitalizarea documentației și a comunicațiilor în proiecte imobiliare, de construcții și inginerie, PlanRadar anunță lansarea oficială a serviciilor sale în România.

Prin digitalizarea managementului de șantier și a posibilităților de gestionare facilă a proiectelor de construcții și a celor imobiliare, companiile din Europa pot ajunge la economii de costuri de pana 60 – 70% pe an și peste 7 ore de administrare pe săptămână. Odatlă cu lansarea oficială în România, PlanRadar oferă posibilitatea de a testa gratuit platforma tip de 30 de zile.

În prezent, PlanRadar este liderul tehnologiei europene pentru  digitalizarea documentației și a comunicațiilor în proiecte imobiliare, de construcții și inginerie, anunță lansarea oficială a serviciilor sale în ţara noastră.

Aşadar, fondată în anul 2013, Austria, compania PlanRadar furnizează în prezent aplicații pentru digitalizarea proiectelor de  construcţii și imobiliare în peste 55 de țări. Colaborând la nivel mondial cu jucători – cheie în domeniul construcțiilor, inclusiv furnizori de materiale de construcții, companii imobiliare și companii de management de instalații din întreaga lume, PlanRadar a asigurat primele contracte în România cu Bog’Art, PrimeKapital, Porr, Strabag și Workspace Studios.

În plus, platforma PlanRadar este o soluție SaaS, care operează și gestionează în cloud atât documentația de construcție, cât și urmărirea tuturor proceselor în proiectele imobiliare.

Concret, utilizatorul platformei încarcă planurile proiectului și poate semnala defecte observate pe șantier sau poate introduce sarcini direct prin intermediul smartphone-ului sau tabletei pe plan și apoi le poate comunica sau delega către membrii echipei de proiect (colegi din echipa, furnizori, parteneri etc.).

În opinia sa, “Piața de construcții în Europa, dar și domeniile conexe acesteia, se află într-un moment-cheie cauzat de creșterea prețurilor la materiile prime, de lipsa forței de muncă calificată în domeniu, dar  și de adaptarea continuă la cerințele de sustenabilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească.

Transformarea digitală și automatizarea în construcții reprezintă primii pași pe care industria de construcții trebuie să ii parcurgă cât mai rapid, mai ales în condițiile în care proiectarea de clădiri sustenabile presupune aplicații ce necesită integrarea unui volum mare de date. PlanRadar operează în cloud, astfel încât proiectul poate fi urmărit de beneficiari din faza de proiectare până în faza de predare.” afirmă Bojan PETKOVIC, Country Manager SEE & România.

Cum funcționează noua tehnologie?

PlanRadar ajută la creșterea productivitățîi din faza de construcție. Tehnologia bazată pe mobil sau tabletă conectează biroul cu șantierul și aduce claritate privind sarcinile zilnice pentru toți membrii echipei, performanțele și așteptările, stadiul resurselor și evoluția în timp real a proiectului. Întreg fluxul de comunicare și de lucru este documentat în cloud, unde poate fi urmărit sau descărcat pentru monitorizare, revizuire, raportare. Utilizatorii pot utiliza în platformă 16 limbi simultan, inclusiv limba română.

De altfel, Sander Van de Rijdt, co-fondator și co-CEO PlanRadar, a declarat,

„Pandemia a accelerat în cele din urmă digitalizarea sectoarelor de construcțoi și imobiliare, iar în următorii ani jucătorii săi vor arăta un interes special în soluțiile inovatoare care le permit eficientizarea proceselor și optimizarea costurilor.

În acest context, sunt convins că PlanRadar va deveni și în România liderul categoriei și instrumentul de referință pentru arhitecți, ingineri, constructori sau companii de management de instalații.”

“România este o piață importantă în domeniul construcțiilor, continuând tendința de creștere a ultimilor ani. Mediul este provocator, competitiv, și se pune accent pe sustenabilitate în construcții, ceea ce ne confirmă faptul că digitalizarea este un proces – cheie în acest context. Ne bucurăm că, în acest moment, chiar la lansarea oficială, putem spune că avem deja clienți din România cu care colaborăm.” afirmă co-fondator și co-CEO PlanRadar, Ibrahim Imam.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata