Platforma România 100 lansează proiectul „Întrebăm România Împreună”

Platforma România 100 lansează proiectul „Întrebăm România Împreună”, o campanie amplă de consultare națională pentru viitorul României. Scopul este acela de a afla care sunt problemele și prioritățile reale ale oamenilor pentru anii care vin.

Proiectul se va desfășura pe durata a 100 de zile, cu implicarea a peste 1000 de voluntari România 100, și își propune să strângă opinii și propuneri de la cât mai mulți cetățeni.

„Putem avea o Românie așa cum ne dorim dacă fiecare ne implicăm și punem umărul pentru a da viață schimbării. Noi, la începutul unui drum într-o altfel de politică, una cinstită, profesionistă, responsabilă, facem astăzi primul pas: vrem să înțelegem direct de la oameni ce își doresc pentru viitor. Astfel, vom putea propune un program politic care să răspundă necesităților reale și care să aducă schimbarea”, a spus Dacian Cioloș.

Proiectul are două mari componente: dezbateri publice și chestionar, care va fi aplicat atât online cât și în discuții față în față.

Dezbaterile vor avea loc în țară, la oraș și la sat unde vom asculta părerile tinerilor, angajaților, pensionarilor – tuturor celor care vor să pună umărul la schimbarea României.

Chestionarul  online conține întrebări esențiale despre ce doresc românii pentru următorii 10 ani. Va fi completat și în discuții directe, pe stradă, de către mimbrii și voluntarii România 100. Poate fi completat aici: www.romaniaimpreuna.ro/intrebamromania.

Startul proiectului „Întrebăm România Împreună” a fost marcat joi, 10 mai, prin cinci dezbateri ce au avut în cinci mari orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.

La București, președintele fondator al Ro+ și al Platformei România 100, Dacian Cioloș, a discutat alături de Anca Dragu Paliu, co-fondator Ro+, despre statutul României în Uniunea Europeană.

Imediat după încheierea dezbaterii, aceștia au dat startul consultării publice pe baza chestionarului, alături de voluntarii România 100, în Piața Universității.

La Craiova, Valeriu Nicolae, co-fondator Ro+, a discutat pe tema accesului copiilor la educație de calitate.

La Timișoara, Oana Bogdan, co-fondator Ro+ și alți membri România 100 au vorbit despre cultură, ca al patrulea pilon al dezvoltării durabile.

La Cluj, Dragoș Pîslaru, co-fondator Ro+ și România 100, a vorbit alături de Oana Țoiu și Dan Nechita despre noi tehnologii și inovare, iar la Iași Raluca Prună, membru România 100 și Liviu Iolu, co-fondator Ro+, au luat în discuție tema justiției și statului de drept.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata