Ploile scumpesc produsele agricole

Ploile căzute în ultima perioadă, care au afectat sute de hectare de culturi agricole, vor duce la o scumpire a produselor alimentare cu 7-8 la sută, pe lângă cea determinată de creşterea TVA la 24 la sută, susţine un comunicat de presă al Federaţiei sindicatelor din agricultură AGROSTAR.

‘În următoarele săptâmâni vom asista la o scumpire a produselor agricole cu până la opt la sută din cauza faptului că sute de hectare cu diferite culturi au fost compromise. La această catastrofă naturală se adaugă lipsa subvenţiilor pentru acest an, dar şi faptul că agricultorii ale căror culturi au fost afectate de ploi nu vor primi nicio despăgubire, pentru că legea 381, care reglementa acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi, a fost abrogată la începutul acestui an şi nu există niciun act normativ care să o înlocuiască’, susţine liderul sindical Nicolae Ştefan.

În opinia AGROSTAR, în aceste condiţii, agricultorii sunt lipsiţi de orice resursă financiară pentru campania agricolă din toamnă, ceea ce înseamnă că vor fi afectate şi producţiile de anul viitor.

‘În loc ca agricultura să contribuie la relansarea economică a României, vom susţine economiile altor state prin importuri masive de produse agroalimentare’, mai spune preşedintele AGROSTAR Nicolae Ştefan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata