PNL: Rectificarea bugetară este iminentă, cerem premierului Ponta să precizeze cheltuielile care vor fi reduse

PNL cere premierului Victor Ponta să dea explicații cu privire la scăderea masivă a colectării veniturilor și să prezinte soluțiile în acest caz, cât și să precizeze cheltuielile care vor fi reduse în contextul rectificării bugetare.

Liberalii arată într-un comunicat remis, joi, că potrivit datelor oficiale, în primele șase luni ale anului, în trezoreria Ministerului Finanțelor au intrat cu 2,4 miliarde lei mai puțin decât a preconizat Guvernul prin bugetul de stat.

„Sunt semne că neîncasările de impozite și taxe continuă în același ritm și în cel de-al doilea semestru al anului, cu atât mai mult cu cât în această perioadă are loc și campania electorală prezidențială. În consecință, se poate estima liniar că anul se va încheia, din această perspectivă, cu o nerealizare de aproape 5 miliarde lei. Având în vedere menținerea trendului de scădere masivă a colectării veniturilor la bugetul de stat, generată de slabă performanță a actualei guvernări Ponta, ne îndreptăm cu pași rapizi spre scenariul trist al creșterii taxelor. De aceea, Partidul Național Liberal solicită insistent ca Guvernul Ponta să ofere opiniei publice explicații cu privire la ratarea, în primele șase luni, a acestei ținte și să prezinte soluțiile pe care le-a luat, pentru ca, în cea de-a doua parte a anului, situația să nu se mai repete”, precizează sursa citată.

De asemenea, PNL solicită Guvernului să dea explicațiile cuvenite pentru încasările TVA într-un procent de doar 13%.

„Cum de a fost posibil așa ceva? Cine se face vinovat? Dacă, în mod obiectiv, creșterea încasărilor la TVA nu poate fi asigurată, atunci de ce nu scade valoarea TVA în mod corespunzător așa cum a propus PNL în numeroase rânduri?”, întreabă liberalii.

Liberalii solicită primului ministru să indice ce cheltuieli vor fi reduse în contextul rectificării bugetare.

„În condițiile în care rectificarea bugetară este iminentă, cerem premierului Ponta să precizeze ce cheltuieli are de gând să reducă. Reamintim că investițiile publice au fost deja serios amputate”, se arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata