PNL și PSD vor merge pe drumuri separate la alegerile din 2024, însă nu se exclude ca actuala coaliție de guvernare să continue

18

preşedintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre coaliția de guvernare. Deși spune că PNL și PSD vor merge pe drumuri separate la alegerile din 2024, nu exclude ca actuala coaliție de guvernare să continue şi după acel moment.

Actuala coaliție de guvernare va exista și după 2024! Marcel Ciolacu: Este cu totul altceva

Invitat într-o emisiune televizată la Antena 3, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a vorbit despre alegerile de peste doi ani. Marcel Ciolacu spune că PSD și PNL vor merge pe drumuri separate, cu toate că vor rămâne coaliția de guvernare.

În România, peste doi ani, românii vor trebui să iasă la vot pentru alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. De asemenea, Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) vor fi adversari.

Pe acest fond, Marcel Ciolacu a declarat că cele două formațiuni politice vor merge pe drumuri separate deoarece reprezintă ”familii politice diferite”.

Astfel, ”La alegerile europarlamentare vom merge separat pentru că reprezentăm familii politice diferite, la locale vom merge separat cu siguranță, iar la parlamentare și eu sunt adeptul conceptului german să mergem separat”, spune liderul PSD.

Marcel Ciolacu nu exclude o coaliție de guvernare cu liberalii

În contextul politic actual, el a adus în discuție și alegerile prezidențiale și spune că este greu de crezut că PSD și PNL ar merge împreună pentru această funcție. Cu toate acestea, el nu exclude o coaliția de guvernare împreună cu liberalii.

În opinia sa, ”Este greu de crezut că la prezidențiale vom merge împreună. Cunosc PSD și știu că nu vor accepta să mergem împreună cu PNL.

Să facem o coaliție de guvernare, asta este cu totul altceva”, spune liderul social-democraților.

Pe de altă parte, el a precizat că vede că actuala coaliție de guvernare va continua și după alegerile din 2024, referindu-se la coaliția PNL-PSD-UDMR.

În România, în ultimul sondaj CURS, arată că dacă duminică ar fi alegeri, 35% ar vota PSD, 23% ar vota PNL, iar UDMR ar fi votat de 5% dintre alegători.

 • Partidul Social Democrat (PSD) – 35%
 • Partidul Naţional Liberal (PNL) – 23%
 • Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 12%
 • Uniunea Salvaţi România (USR) – 11%
 • Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – 5%
 • Partidul Mişcarea Populară (PMP) – 5%
 • Pro România – 3%
 • Partidul Umanist social-liberal (PU-SL) – 2%
 • Alianţa pentru Patrie (APP) – 1%
 • Forţa Dreptei – 1%
 • Altul – 2%

În contextul procentual, același sondaj arată că doar 19% dintre români cred că alianța USR – PNL a fost utilă, în vreme ce alianța PNL cu PSD este văzută cu ochi buni de un procent dublu din populația chestionată – 38%.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata