Pogea: Investiţiile publice în 2010 vor reprezenta 7% din PIB

16

Investiţiile publice vor reprezenta în bugetul pe anul 2010 aproximativ 7% din PIB sau, respectiv, 20% din cheltuielile bugetare, a declarat joi (12 noiembrie 2009) ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, la Summit Economic Forum 2009.

Alocările importante pentru investiţiile publice vor fi prevăzute în condiţiile în care deficitul bugetar trebuie să coboare de la 7,3 la sută din PIB, nivelul prevăzut pentru 2009, la 5,9 la sută din PIB: ‘Suntem decişi în continuare să nu mărim taxele. Impozitul pe profit şi impozitul pe venit (cota unică de 16 la sută) vor rămâne în continuare fixate’, a spus Pogea.

În cadrul aceluiaşi forum, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat că taxa pe valoarea adăugată (TVA) şi cota unică nu vor fi majorate în 2010.’Orice decizie de majorare a fiscalităţii ar fi o măsură prociclică şi ar fi o eroare’, a spus Videanu.
Aprobarea Legii bugetului pe 2010, pe o ţintă de deficit de 5,9 la sută din PIB, înainte de discuţia cu board-ul FMI, programată pe 10 decembrie, este condiţia pusă de Fondul Monetar Internaţional pentru deblocarea următoarei tranşe de împrumut, de 1,5 miliarde euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata