Point Public Affairs: Punem România pe șine în cadrul ThinkTrain, pe 9 noiembrie 2017

Point Public Affairs anunță organizarea conferinței ThinkTrain, pe 9 noiembrie 2017, la Expirat Halele Carol din București, o dezbatere despre dezvoltarea sistemului românesc de căi ferate, prin prisma viziunilor, a voinței politice, a sincronicității și a capacităților de implementare.

ThinkTrain își propune să promoveze ideea că dezvoltarea sustenabilă a României nu poate fi concepută în afara unui sistem coerent de căi ferate adaptat realităților secolului XXI. Sistemul feroviar românesc are nevoie de o schimbare radicală a paradigmei de funcționare, fără de care România nu își poate atinge obiectivele de devoltare durabilă. Felul în care vor evolua căile ferate ține de o viziune strategică despre cum vrem să arate România modernă: competitivă, interconectată, eficientă din punct de vedere economic, actuală din punct de vedere tehnologic, centrată pe nevoile cetățeanului.

În cadrul ThinkTrain, ne dorim să provocăm schimbări de viziuni, politici și modele de business și să creăm un context interactiv de dialog între stakeholderi. Vom căuta, împreună cu invitații noștri, răspunsuri la întrebările cine / când / cum / poate oferi căilor ferate române acces la acel viitor pe care ni-l dorim cu toții.”, a declarat Liliana Munteanu, Head of Point Connections.

Unii dintre speakerii care au confirmat prezența sunt:

 • DANIEL BUTUNOI – Senator, Președinte Comisia de Transport și Energie, Senatul României;
 • MARIA MAGDALENA GRIGORE – Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor
 • MIHAELA TOADER – Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrație Publică și Fonduri Europene
 • VASILE ȘECLĂMAN – Director, Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar, Consiliul Concurenței
 • MARIAN PĂUN- Președinte, Autoritatea pentru Reformă Feroviară
 • IULIUS POSTOLACHE – Președinte, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România
 • LIBOR LOCHMAN – Director Executiv, The European Community Railway (CER);
 • GRAȚIAN MIHĂILESCU – Fondator UrbanizeHub
 • LUCIAN BODE – Președinte, Comisia pentru Transporturi și Infrastuctură, Camera Deputaților;
 • BOGDAN PUSCAȘ – Președinte, Agenția Națională pentru Achiziții Publice
 • IUSTIN IVĂNESCU – Associate Banker, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare;
 • MARIUS CHIPER – Director General, Compania Naţională de Căi Ferate
 • TATIAN DIACONU – Director General, Immochan România
 • RUXANDRA CHIRIȚĂ – Director, Servicii de Consultanţă pentru Sectorul Public, PwC
 • ALEXANDRU MIRONOV – Scriitor de science fiction și jurnalist
 • CRISTIAN NEAGOE – Inițiatorul proiectelor Street Delivery și Train Delivery; consultant, Fundația Cărturești
Citeste si:  Balkanik Festival, un festin levantin

La finalul evenimentului se va desfășura un brainstorming strategic, intitulat “Punem România pe șine, o sesiune de discuții moderate în jurul a 5 mese tematice, în urma cărora audiența propune un top 3 al măsurilor prioritare care ar trebui elaborate pentru o bună funcționare a căilor ferate.

Conferința se adresează stakeholderilor relevanți din domeniul căilor ferate și infrastructurii: autorități cu competențe în domeniu, comunitatea de business (companii active in domeniul căilor ferate și infrastructurii, asociații, consultanți), specialiști, lideri de opinie, reprezentanți mass-media.

Evenimentul este organizat de Point Connections, o divizie a Point Public Affairs, iar partenerul principal al evenimentului este Kapsch.Conferința este organizată cu sprijinul Clubului Feroviar și Asociației Române a Inginerilor Consultanți. Partenerii media ce susțin acest proiect sunt: Arena Construcțiilor,Jurnalul de Afaceri,Revista de Transport și Logistică.

Citeste si:  Arbitrajul – o oportunitate pentru mediul de afaceri

Înscrierea în audiență se face prin trimiterea unui e-mail către [email protected], cu numele și datele de contact ale participanților (companie, funcție, e-mail, telefon). Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este moderat de către LILIANA MUNTEANU,  Head of Point Connections.

Despre Point Public Affairs:

Point Public Affairs este agenţia de comunicare strategică şi public affairs din GMP Group. Fondată în 2008, agenţia are în prezent trei linii de business. Point Public Affairs oferă servicii de comunicare instituţională, lobbying, comunicare strategică şi analize şi cercetări de politici publice. Point Association Management oferă asociaţiilor servicii complexe de administraţie, de reprezentare a intereselor şi de comunicare. Point Connections reuneşte părţile interesate în dezbateri şi campanii de comunicare pe subiectele fierbinţi ale momentului.

Persoană de contact:

Ioana Marin, Special Projects Coordinator ([email protected]; 0724.820.829)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata