Poliţia Capitalei a început urmărirea penală în cazul în care Adrian Sârbu a părăsit temporar arestul

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, după ce omul de afaceri Adrian Sârbu a fost fotografiat fără cătușe pe o stradă din Capitală, în timp ce se afla în arest preventiv.

Faptele sunt prevăzute și pedepsite de art. 297 și art. 269 Cod Penal, iar cercetările să vor desfășura sub supravegherea unui procuror, cu privire la toate persoanele ce au fost implicate în derularea evenimentului, precizează Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) într-un comunicat remis joi.

Poliția Capitalei arată, într-un comunicat emis pe 22 aprilie, că la începutul săptămânii, omul de afaceri Adrian Sârbu, aflat în arest preventiv, a fost dus la un spital, cei doi agenți care au asigurat escorta acestuia fiind în prezent cercetați pentru nerespectarea prevederilor legale, după ce omul de afaceri a fost fotografiat fără cătușe pe o stradă din Capitală.

În urma acestui eveniment, șeful Inspectoratului General al Poliției Române nu a aprobat cererea de menținere în activitate a directorului general adjunct al Poliției Capitalei, care avea în atribuții coordonarea centrelor de reținere și arestare preventivă de pe raza municipiului București, acestuia urmând să-i înceteze raporturile de serviciu, la împlinirea vârstei legale de pensionare, în luna mai 2015.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare.

Conform procurorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se ridică la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârșirea infracțiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata