Poliţia de Frontieră a obţinut locul I în cadrul premiilor europene SELEC

Autorităţile de la Poliţia de Frontieră Română au fost premiate vineri într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Bucureşti, pentru câştigarea locului I în cadrul premiilor europene SELEC, pe data de 20 martie.

La festivitate au participat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Română Liviu Galoş — Inspector General Adjunct, Bodgan Budeanu — Șef Serviciu Combatere Migraţie Ilegală şi Flavius Onofrei — comisar de poliţie la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, precum şi reprezentanţii SELEC, Cristian Duţă — Directorul de Operaţiuni SELEC şi Eliodor Tanislav — ofiţerul de legătura român din partea Poliţiei, informează un comunicat al IGPF remis vineri.

„Această recunoaştere a activităţilor derulate de Poliţia de Frontieră Română confirmă colaborarea excelentă pe care Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) o are cu autorităţile de Poliţie şi Poliţie de Frontieră, dar şi cu autorităţile vamale din ţările membre, iar rezultatele sunt vizibile”, a declarat vineri Cristian Duţă.

Poliţia de Frontieră Română a obţinut locul I în cadrul premiilor europene SELEC, alături de autorităţile din Republica Moldova, pentru succesul operaţiunii „La piovra del Patron”, pentru cele mai bune rezultate în lupta cu criminalitatea transfrontalieră, pentru semestrul al II-lea al anului 2013.

Operaţiunea, efectuată în 2013, a implicat combaterea producţiei ilegale şi a contrabandei de ţigări, spălare de bani, piraterie, frauda, iar în urma finalizării cazului, 38 de persoane au fost arestate în ambele ţări, o fabrică clandestină pentru producţia de ţigări şi o linie de împachetare a ţigărilor, precum şi o instalaţie pentru producerea de alcool contrafăcut au fost descoperite în România, au fost confiscate 382.129 pachete de ţigări contrafăcute, 13.911 kg tutun mărunţit, informează un comunicat al IGPF remis vineri.

Valoarea estimativă a capturii a fost de 3,5 milioane EUR, iar prejudiciul adus statului român a fost de peste 4 milioane EUR.

Premiile SELEC sunt oferite de două ori pe an şi reprezintă o recunoaştere a activităţilor remarcabile din domeniul de aplicare a legii, fiind acordate acelor cazuri de succes, care folosesc canalele de comunicare SELEC şi implică cel puţin două state membre. Scopul acestor premii este nu numai să ofere un suport material dar mai ales să ofere o motivaţie autorităţilor de aplicare a legii din statele membre pentru a folosi reţeaua de colaborare existentă la nivelul Centrului, cu scopul de a combate crima organizată în Sud-Estul Europei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata