Poliţia rutieră pregăteşte examenul auto cu trei probe practice: în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte

Instructorii auto protestează şi cer ca numai candidaţii care au trecut de proba teoretică să poată începe pregătirile pentru traseu. Ministerul Sănătăţii vrea să le ia carnetul cardiacilor, celor cu afecţiuni oculare, probleme de glicemie şi neurologice, informeză Gândul.

Pe viitorii candidaţi la şoferie îi aşteaptă o megasurpriză: examenul de probă practică în trei etape, respectiv zile. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, doritorii vor fi obligaţi să îşi dovedească aptitudinile în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte.

„Aceasta este intenţia noastră pe termen scurt. Sunt mulţi şoferi care se descurcă în oraşe, dar nu şi la drum lung, iar mulţi au probleme la condusul pe timp de noapte. Păcat că nu prea avem autostrăzi, ca să putem organiza pentru toţi candidaţii probe adevărate de conducere în afara localităţii. Aţi văzut că sunt destui cei care nu ştiu să conducă pe autostrăzi.

Nu ştiu cum se intră şi se iese de pe autostradă, unii folosesc doar banda a doua, pe alţii îi vezi circulând pe banda de urgenţă, deşi n-au probleme, şi mulţi nu se pricep să efectueze o depăşire, să treacă de pe o bandă pe cealaltă şi să respecte distanţa de siguranţă faţă de vehiculul din faţa lor.

Din păcate, mai avem de aşteptat până să îi trecem pe toţi candidaţii prin proba autostrăzii. Sau poate vom organiza examenele acestea în anumite localităţi, acolo unde există acces la autostradă”, spune Gino Bojman, ofiţer specialist al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata