Poliţiştii îşi pot lua joburi şi în sectorul privat

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) dă undă verde poliţiştilor să se angajeze şi în sectorul privat, numai în cazul în care atribuţiile noii activităţi nu se suprapun cu cele ale funcţiei publice, astfel cum rezultă din fişa postului.

Potrivit preşedintelui Sindicatului ”Pro Lex”, Vasile Lincu, ANI, răspunzând unei adrese a sindicatului, se pronunţă pozitiv cu privire la deţinerea funcţiei publice de poliţist concomitent cu exercitarea unor funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat.

”Punctul de vedere al ANI este corect şi necesar, întrucât rezistenţa la schimbare a MAI a făcut ca aceste prevederi să nu fie aplicate şi poliţiştilor. Mai mult, în contextul reducerii veniturilor, o altă activitate remunerată ar putea fi o soluţie pentru poliţiştii care au credite bancare, dar şi pentru a descuraja eventualele tentative de corupţie”, arată preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, într-un comunicat transmis joi, 8 iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata