Pompieri, avioane militare și trupe de armată ajung în California pentru a lupta cu incendii masive

Echipaje din vestul SUA, avioane militare și trupe ale Gărzii Naționale s-au năpustit duminică asupra Californiei pentru a se alătura luptei împotriva a douăzeci de focuri sălbatice majore care ard în stat, în timp ce oficialii au avertizat despre apropierea mai multor furtuni cu fulgere.

Cele mai grave dintre incendii, inclusiv al doilea și al treilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei înregistrate, au ars și în jurul San Francisco Bay Area, unde mai bine de 200.000 de oameni au fost anunțați să își părăsească casele.

„Comportamentul la foc extrem, cu depistarea pe distanțe scurte și lungi, continuă să conteste eforturile de combatere a incendiilor. Incendiile continuă să se extindă în direcții multiple și să afecteze mai multe comunități ”, a declarat Departamentul de silvicultură și protecția împotriva incendiilor din California despre cea mai mare conflagrație, complexul fulgerului LNU.

Incendiile, care au fost aprinse de fulgere din furtunile uscate din nordul și centrul Californiei de săptămâna trecută, au ucis cel puțin șase persoane și au distrus aproximativ 700 de case și alte structuri.

S-a anunțat faptul că aproape un milion de acri au fost arși, potrivit Cal Fire.

Fumul și cenușa au acoperit o bună parte din partea de nord a Californiei zile întregi, în derivă pentru kilometri întregi și vizibile din mai multe state.

Complexul LNU, care a început ca un șir de incendii mai mici, dar care s-au contopit într-un incendiu masiv, a ars aproximativ 340.000 de acri din județele Napa, Sonoma, Lake, Yolo și Solano, a declarat purtătorul de cuvânt al Cal Fire, Daniel Berlant, duminică.

Acum este al doilea cel mai mare foc înregistrat în stat. La sud, complexul SCU Lightning era aproape la fel de mare, la 339.000 de acri, a spus Berlant.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata