Ponta: 29 iulie 2012 va rămâne pentru mine un moment extraordinar, comparabil doar cu 22 decembrie 1989

Premierul Victor Ponta spune că ziua de 29 iulie 2012, când a avut loc referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, va rămâne pentru el ca un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989.

Ponta susține că el și Crin Antonescu au fost liderii unui „fenomen excepțional”, pe care au meritul de „a-l fi reprezentat și vina de a nu fi dus la capăt voința oamenilor”.

„Pentru mine, ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru — Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un sistem de propagandă la fel de feroce și puternic atunci ca și acum!”, a scris premierul miercuri pe Facebook.

Premierul spune că „era de așteptat” ca el și Antonescu să plătească „prețul pentru ‘îndrăzneala’ de atunci”.

Sigur că până azi au supraviețuit și au câștigat mulți dintre cei înfrânți atunci de voința populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei, etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii). Și era de așteptat ca eu și Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe și mulți alți inițiatori) să plătim prețul pentru „îndrăzneala” de atunci”, mai scrie Ponta.

El își exprimă convingerea că avut atunci dreptate și, totodată, recunoștința „pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democrația și dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcționare pentru o societate normală”.

„Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!”, conchide premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata