Ponta: Antonescu va primi ordine de la şefii PPE, printre care se numără şi Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, la RTV, că, prin afilierea PNL la PPE, Crin Antonescu va primi ordine de la șefii popularilor europeni, printre care se numără și Traian Băsescu.

„La următoarea reuniune a PPE, va fi reuniunea conducerii, la care merg domnul Băsescu și domnul Hunor Kelemen, după care conducerea se va duce într-o sală mare, în care este și domnul Antonescu, și va spune: stimați colegi, am hotărât următoarele. (…) Să te pui într-o asemenea situație, în care Traian Băsescu și Hunor Kelemen — pe bună dreptate, că e viceprim-ministru al Guvernului — sunt la masa de decizie și tu stai și aștepți afară să vezi ce decide PPE pentru România. (…) Domnul Antonescu este printre cei care primesc ordinele de la șefii PPE, care vor decide ceva. El nu participă la masă, pentru că nu are niciun fel de funcție în statul român care să-l califice”, a spus Ponta.

Întrebat dacă Traian Băsescu va decide acum și pentru PNL, liderul PSD a răspuns: „Da, acum da, categoric”, adăugând că președintele PNL a devenit subordonatul „total” al lui Băsescu.

Citeste si:  Măiestria fabricării mobilierului de artă se învaţă la Şimleu Silvaniei

Primul-ministru a criticat decizia PNL de a se afilia la PPE, spunând că prin aceasta au fost trădate principiile liberalismului și că s-a creat o imagine proastă a României în Europa. „Eu credeam că după Traian Băsescu nu mă va mai uimi nicio răzgândire”, a completat Ponta.

El a spus că nu a găsit niciun argument logic pentru decizia conducerii PNL, iar Antonescu „i-a dat țeapă” liderului ALDE, Guy Verhofstadt. În opinia președintelui PSD, PNL nu va avea un cuvânt greu de spus în PPE, având în vedere că a obținut doar șase mandate la alegerile europarlamentare din 25 mai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner