Ponta: Ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie la Ministerul Culturii

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la RTV, că ar fi extraordinar de bine ca UDMR să nominalizeze o femeie pentru portofoliul de la Ministerul Culturii și că ar dori cât mai multe doamne în cadrul Guvernului, întrucât acestea dincolo de profesionalism asigură și mai multă liniște, fiind mai puțin pătimașe politic decât bărbații.

„Am discutat cu domnul Kelemen despre faptul că-și va înceta mandatul la 1 august, că urmează să-mi facă o propunere, este poziția care le aparține. Întotdeauna, și cu PSD-ul am vorbit intern, aș vrea mai multe doamne în Guvern, pentru că s-a dovedit că acolo unde sunt doamne nu e doar profesionalism, e și mai multă liniște”, a declarat premierul întrebat la RTV dacă există la acest moment o propunere pentru funcția de ministru al Culturii în locul lui Kelemen Hunor.

Întrebat dacă Guvernul României ar putea include o femeie vicepremier, având în vedere că pe lângă poziția de ministru al Culturii, UDMR deține în Executiv și pe cea de viceprim-ministru, Ponta a spus: „Ar fi extraordinar de bine”.

„Și sunt convins că UDMR are, știu eu câteva doamne care sunt și foarte bune profesional și care și din punct de vedere politic ajută la echilibru. Sunt mai puțin pătimașe decât bărbații”, a mai spus premierul.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat  că în discuția de luni, de la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta l-a informat pe acesta că Uniunea va face după 1 august nominalizarea pentru Ministerul Culturii, până la acea dată urmând ca el să ducă mai departe treburile curente ale instituției.

„Am avut o întâlnire cu premierul, am spus că de la 1 august mă retrag din Executiv. Până atunci duc treburile curente ale ministerului mai departe și pregătim rectificarea bugetară. După 1 august vom avea o nominalizare pentru funcția de vicepremier și ministru al Culturii”, a afirmat Kelemen, care a anunțat vineri că va demisiona din funcțiile din Guvern. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata