Ponta: Avem nevoie de o uniune economică transatlantică

Premierul Victor Ponta a subliniat, luni, 2 iunie, necesitatea unei uniuni economice transatlantice, arătând că acest obiectiv, alături de cel privind un spațiu de securitate comun Europa – Statele Unite, reprezintă scopul „fundamental” care trebuie atins.

„Avem nevoie de mai mult decât o uniune economică europeană, avem nevoie de o uniune economică transatlantică. (…) Avem nevoie de un spațiu de securitate comun Europa — Statele Unite, dar avem nevoie și de un spațiu de cooperare economică.

Am fost leneși în a atinge aceste două scopuri fundamentale și acum, confruntându-ne cu ceva despre care am crezut acum 25 de ani că este complet închis, amenințarea și aspirațiile Rusiei de a deveni un fel de Uniune Sovietică, acum realizăm că trebuie să ne mișcăm rapid în direcția creării unui spațiu comun europeano-american de securitate, dar și de prosperitate economică”, a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la sesiunea plenară a programului Security in the Black Sea Region, organizată la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata