Ponta: Blaga şi Iohannis au şterpelit voturile obţinute de USL şi au blocat activitatea consiliilor judeţene şi locale

Premierul Victor Ponta a susținut luni, că liderii ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, au „șterpelit” voturile obținute de USL în alegerile locale din 2012 și au „blocat” activitatea din consiliile județene și locale.

„Este necesar să deblocăm autoritățile locale. În municipiul București nu se mai iau decizii în Consiliul General de vreo trei luni. Mi-a spus primarul general că nu reușește să lucreze cu Consiliul General — toată lumea se dă afară, se dă în judecată. La fel se întâmplă în alte județe. Mai trebuie să facem un lucru de principiu, de moralitate — toți președinții de CJ, primarii, consilierii județeni și locali, cel puțin cei ai USL, au candidat în 2012 cu Crin Antonescu și Victor Ponta lângă ei. Acum s-au trezit, peste noapte, cu Klaus Iohannis și Vasile Blaga. Probabil că cei mai mulți dintre ei nu se simt confortabil. (…) Este vina domnilor Blaga și Iohannis, care au șterpelit voturile obținute de USL și au blocat activitatea consiliilor județene și locale”, a declarat premierul, luni, la Parlament.

Acesta a explicat că, la acest moment, există programe cu finanțare europeană sau de la buget de stat care însă nu pot fi implementate pentru că „în consiliile locale și județene s-a bulversat tot și nu se mai pot asigura majorități”.

În opinia sa, aleșii locali ai PNL, care au obținut mandatul cu sprijinul USL, ar trebui să aibă posibilitatea „să se raporteze la votul pe care l-au primit în 2012” și să se renunțe „la ipocrizia că oamenii care au fost aleși fiindcă erau cu Crin Antonescu și Victor Ponta acum trebuie să lucreze cu Blaga și cu Iohannis”.

„Dacă avem stabilitate până în iunie 2016 în toate autoritățile locale, orice fel de majoritate, dar să avem o stabilitate, va fi în sensul bunei desfășurări a activității autorităților locale”, a adăugat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata