Ponta: CCR a dat o decizie prin care Băsescu are aceeaşi imunitate ca parlamentarii, ar putea fi cercetat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 25 iunie, că există o decizie recentă a Curții Constituționale care ar permite cercetarea președintelui Traian Băsescu încă din perioada mandatului.

„Eu am văzut o decizie foarte recentă a Curții Constituționale care spunea că nu are imunitate ( președintele Băsescu-n.r.) decât așa cum au parlamentarii, deci probabil că, pe baza acestei decizii, va putea fi cercetat în dosarul Nana”, a afirmat Ponta la România TV.

Șeful Guvernului a adăugat că decizia CCR „tocmai a fost publicată” și e „o știre de ultimă oră”. „Nu spune că președintele nu are imunitate, spune un lucru esențial care până nu a fost spus niciodată și a fost o chestiune de o dispută între juriști, nu era o chestie politică. Unii juriști spuneau că are imunitate totală, alții (..) că are imunitate exact ca și parlamentarii, adică nu poate fi arestat și are imunitate pentru declarații politice. Ori CCR, dacă am citit bine ultima decizie, spune foarte clar acest lucru: că are exact aceeași imunitate ca și parlamentarii. (..) Deci acum decizia, sigur, în 45 de zile, este general obligatorie pentru viitor și se aplică de către instituțiile care trebuie să aplice legea. O să vedem, e o știre de ultimă oră. Eu nu vreau să intru în detalii pentru că nu am apucat să vorbesc și cu alți constituționaliști”, a explicat premierul la România TV.

Ponta a mai adăugat că președintele Băsescu, deși mai are câteva luni de mandat, nu dorește să demisioneze pentru că „îi este frică de justiție”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata