Ponta: Creşterea salariului mediu poate fi contracarată prin relaxarea prevăzută de noul Cod fiscal

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că mărirea salariului mediu, așa cum indică datele publicate de Institutul Național de Statistică, reprezintă o veste bună pentru angajați, dar îngrijorătoare pe termen lung pentru firme și a susținut că soluția de politică publică de contracarare este relaxarea prevăzută de noul Cod fiscal.

„Știrea este foarte bună pentru angajații din România pentru că văd în buzunarul lor rezultatele bune — plus 8% salariu cu inflație 0 și scăderea prețurilor la alimente cu cca. 10% ( din scăderea TVA ). Știrea este însă îngrijorătoare pe termen lung pentru companii și firme. Creșterea salariilor se simte în prețul final și deci în competitivitate. Singura soluție de politică publică de contracarare este relaxarea fiscală prevăzută de Codul fiscal!! Economie nu Politică — acum ați înțeles stimați peneliști/pedeliști! Sau mai trebuie să facem o consultare ca să vă dați seama ce ați votat în unanimitate în urmă cu două luni???” a scris premierul, pe Facebook.

Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.818 lei în iunie, în creștere față de luna precedentă cu 12 lei (+0,7%), arată datele publicate joi de Institutului Național de Statistică (INS). Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,8%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata