Ponta: Dacă economia funcţionează, putem face foarte multe reforme; altfel este aproape imposibil

Foarte multe reforme pot fi făcute dacă economia funcționează, altfel este aproape imposibil, a declarat joi, 9 iulie, premierul Victor Ponta, la conferința „Italy & Romania: Building Together”.

La evenimentul organizat de Agenția Italiană pentru Comerț Exterior în colaborare cu Ambasada Italiei la București, premierul Ponta a vorbit în italiană.

„Sper că nu am uitat toată italiana pe care am învățat-o până acum, altfel pot să încep să vorbesc în turcă. (…) Sunt conștient, în calitate de șef al Guvernului, că, dacă economia nu funcționează, atunci nimic nu funcționează. Așa cum spunea dragul meu prieten și politician din generația noastră, domnul Matteo Renzi (n.r. șeful Guvernului italian), sunt conștient că este vorba de economie. Dacă economia funcționează, putem face foarte multe reforme, altfel este aproape imposibil”, a spus Ponta.

El le-a mulțumit firmelor italiene care sunt prezente în România.

Vreau să le mulțumesc tuturor firmelor italiene care sunt prezente de foarte mult timp în România. Aș dori să le spun tuturor întreprinderilor italiene, care încă nu sunt prezente aici, dar care se gândesc să investească, vreau să le comunic că suntem o țară care a trecut o perioadă foarte dificilă de criză, dar că în momentul de față am înregistrat nu numai 4 ani de creștere economică, ci 4 ani de reformă economică, de colaborare între oamenii de afaceri și Guvern. Dacă România va reuși să continue această creștere economică oferindu-le întotdeauna întreprinderilor italiene, europene, internaționale acea stabilitate și predictibilitate de care au mare nevoie, sunt sigur că ne vom reîntâlni de multe ori aici și vom vorbi de lucrurile bune pe care italienii și românii le-au construit împreună în România și Italia„, a mai afirmat premierul.

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior — ICE, în colaborare cu Ambasada Italiei la București, Asociația Națională a Constructorilor Italieni — ANCE și Asociația firmelor italiene de inginerie, proiectare, arhitectură și consultanță tehnico-economică — OICE, organizează joi conferința „Italy & Romania: Building Together”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata